Юпитер в Скорпион 2017 - 2018Юпитер, планетата на успеха и голямото щастие, преминава в знака на Скорпиона на 10 октомври 2017 година и ще остане тук до 8 ноември 2018. На Юпитер са му нужни 12 години, за да премине през целия Зодиак. Транзитът на планетата е много важен, защото се явява последния преди преминаването в собствения му знак - Стрелец.
Това е експанзивна, щедра и оптимистична планета, в астрологията се счита, че тя носи късмет и успех. Религията, висшето образование, пътешествията, мечтите за бъдещето, новите перспективи – всичко това е свързано с Юпитер. При транзита си през Скорпион, планетата пренася своите качества и възможности върху този зодиакален знак. Успехът, оптимизмът, щастието, експанзията, идеологията, образованието, разбирането за света – всичко сега ще се вижда през призмата на Скорпиона.

Скорпион е естествения 8-и дом на Зодиака и управлява такива сфери, като съвместните финанси, банките, кредитите, наследствата, чувството за собственост, ревността. Юпитер е очарован от непоколебимата сила на Скорпион и въплъщавайки принципа на разширяване, засилва интереса към тези теми. Възможно е да открием ексцесии във всеки от аспектите, характерни за Скорпион.
На оптимистичният и жизнерадостен Юпитер може да му бъде неловко в този леко мрачен знак, така че отрицателните прояви също ще бъдат подчертани. Юпитер управлява огнения Стрелец, а Скорпион е воден знак. Стихиите на Огъня и Водата не се съчетават напълно. Когато експанзивния Юпитер се потопи в знак на Водата, ние получаваме всевъзможни природни явления, свързани с водата: наводнения, продължителни дъждове и др.
В личен план, транзита на Юпитер в Скорпион дава възможност да се развиват уменията в бизнеса, талантите при умножаване на парите. Нараства стремежът да показвате истината във всяка една ситуация, и вие ще направите всичко, за да изследвате предмета на своя интерес. Тази склонност накрая ще доведе до преоценка на смисъла на самия живот, от тук и интерес към окултните и мистични сюжети. Тези качества ще помогнат да разширите индивидуалността и жизнения си опит.
За целия период, през който Юпитер ще се намира в Скорпион, той няма да образува напрегнати аспекти с другите бавни планети. Но, за сметка на това, многократно ще формира хармонични аспекти с Нептун в Риби и Плутон в Козирог, което предвещава положителни промени за тези, които са страдали по време на предишния транзит на Юпитер във Везни, когато са се случвали негативните връзки с Уран и Плутон.
Положението на Юпитер в Скорпион е особено благоприятно за представителите на знаците на Водата: Рак, Скорпион и Риби, а също и за тези, при които във водните знаци на Зодиака са разположени техните лични планети (Луна, Меркурий, Венера, Марс) или важни точки на наталната карта (Асцендент, MC).

Прогноза по знаци
Овен
Юпитер в Скорпион, през 2017-2018, способства финансовия ръст. Успешен период очаква тези, които работят в банковата сфера или притежават собствен бизнес. По-вероятно е да получите наследство сега, отколкото в други години. Пари, инвестиции и съвместни ресурси са с тенденция към разширяване. Но трябва да се придържате към рационалния, консервативния подход във финансовата сфера, а не да следвате интуицията си, защото няма да „излезете напред“. Ръст на съвместните ресурси може да означава, че съпругът/та ще заработва повече. При много представители на знака Овен ще се появи интерес към окултните науки, психология, разкриване на тайни от подсъзнанието.
Телец
Транзитният Юпитер в партньорския дом за Телец обещава благоприятен период за любовта и отношенията. Ако сте сами и търсите някой специален, съществуват добри шансове за съдбоносна среща. А ако вече имате втора половинка, връзката ви ще премине на ново ниво. Отношенията от всякакъв тип (любовни, делови, приятелски и т.н.) ще станат много важни по време на този планетен транзит. Ако ви харесва да се запознавате с нови хора и да установявате контакти, то годината е отлична за това. Но, все пак бъде внимателни, когато става дума за нови запознанства.
Близнаци
Транзитът на Юпитер ще бъде в дома на работата и здравето за Близнаци, така че ще се повиши работоспособността и те ще работят с удоволствие. Откриват се нови перспективи в сферата на професионалното развитие и изкачването по кариерната стълбица. Напълно е вероятно да получите повишение в службата. Още повече, възнаграждението за вашия труд обещава да бъде щедро. Много ще намерят нова, по-добра работа или допълнителна заработка. Вие ще изглеждате великолепно, а здравето няма да ви притеснява. Но не си позволявайте излишества в храненето, защото съществува склонност за трупане на излишни килограми.
Рак
Времето е отлично за полагане на творчески усилия. Дори и преди да не сте се занимавали с музика и изкуство, то може да опитате да започнете да рисувате или да пеете. Любов, романтика, творчество – това е вашата година (октомври 2017 – ноември 2018). Получавайте удоволствие и се наслаждавайте на живота, потопете се в занимания, които са ви по душа. Освен това, транзитът на Юпитер в пети дом увеличава шансовете за печалба от лотарията, победа в конкурс. Раците ги очаква повече радост в любовта, ще се появи страст към романтични приключения. Тези, които още не са срещнали своята половинка, съществуват големи възможности да намерят своето щастие. Пети дом също е свързан с децата, много от вас ги очаква попълнение в семейството.
Лъв
Юпитер, в сектора на семейството за Лъва, ще повлияе на семейните дела по най-положителния начин. Стари разногласия с роднини ще бъдат изгладени, в семейството ще цари мир и хармония. Ако ви потрябва помощта на семейството, вие може да разчитате на тях, в това число на материална и финансова. Успешно може да бъде придобиването на дом, земеделски участък или стоки за дълга употреба. Има възможност да решите въпроси, които се отнасят до недвижими имоти. Може би вие ще решите да допълните интериора на жилището си с картини и цветя, да разместите и много други подобни. Много от вас ще се заинтересуват от своето родословно дърво, ще започнат да изучават историята на семейството си. Също така, съществува вероятност от смяна на местожителството, преместване в друг град или държава.
Дева
Транзитът на Юпитер се случва в трети дом за Дева, който има отношение към знанията, информацията, общуването, пътуванията. Подкрепата на тази добра планета предоставя възможност за блестящо развитие в сферите на дейност, изброени по-горе. Периодът ще бъде за тези представители на знака Дева, които работят над интелектуални проекти, които учат или са студенти. Удачна може да се окаже покупката на автомобил. Ако пишете книги, отчети или статии, ще можете да постигнете много. Отличен период за общуване със сестри и братя, да се запишете на курс за обучение, да тръгнете да пътувате, да правите нови запознанства.
Везни
Транзитният Юпитер е в дома на парите, времето е подходящо за взимане на важни финансови решения, инвестиции. Вие ще откриете възможност добре да заработвате, може да разчитате на подобряване на финансовото положение и ръст на доходите. Юпитер ще привлече към вас финансови потоци и успех с парите. Може да получите големи суми пари и ценни подаръци. Времето е добро за бизнес, на Везните, които се занимават с предприемачество, ще им върви. Направете преоценка на своите приоритети и определете кое е ценно за вас. Спестяванията са нещото, което може да спасите, затова трябва да се сприятелите с науката за правилно оформяне на бюджета.
Скорпион
Юпитер във вашия знак добавя енергия оптимизъм, вие ще почувствате повече самоувереност, ще бъдете в мир с околните. Влиянието на тази благотворна планета ще се отрази положително върху всички сфери на живота. В любовта и отношенията се откриват нови хоризонти, появява се страст към приключенията.
Разширяват се възможностите за развитие на кариерата, много Скорпиони ще започнат да разширяват собствения си бизнес и да реализират други мащабни проекти. Подходящ период за продължаване на образованието, за получаване на по-висока степен, за публикации на книги и статии. Освен това, ще започнете да изглеждате по-привлекателни, често ще чувате комплименти за своята външност. Ако мислите за смяна на прическата и стила си на обличане, то времето е подходящо. В същото време, трябва да бъдете умерени в храненето, защото много лесно можете да трупате излишни килограми.
Стрелец
Транзитният Юпитер се намира в дванадесети дом за Стрелец. В астрологията този дом се счита за сумрачна зона, изпълнена с тайни и неизказано. Вие може да получите добри известия от места и личности, от които изобщо не сте очаквали. През тази година (октомври 2017 - ноември 2018) вие ще бъдете учудени, как на точното място и точното време се появяват подходящите възможности. Готови ли сте да се възползвате от тях? Успехът пристига, когато възможностите се срещат с действията.
Периодът е благоприятен да се заемете със себе си в спокойна и честна обстановка. Прекарвайки времето в усамотяване, вие ще успеете да влезете в контакт със своята духовна страна. Обърнете внимание на сънищата, научете се на медитация или просто намерете тихо място, за да съзерцавате живота. Много Стрелци ще се заинтересуват от езотерика и духовни практики, и ще постигнат значителни успехи в това. Някои от вас ще намерят духовен учител. Интуицията ви нараства, благодарение на това ще бъдете способни да разкривате тайните намерения на другите хора.
Козирог
Това е страхотна година (октомври 2017 – ноември 2018). Юпитер е разположен в дома на приятелите и обществените връзки за Козирог. Вие ще си имате „взимане-даване“ с групи, с приятели, ще намерите съмишленици, чиито цели и стремежи ще съответстват на вашите. Вие може да получите предложения да участвате в проекти, които ще се окажат много изгодни. Ще се разшири кръга на приятелите и познатите, ще се появят нови, полезни връзки. Не разчитайте единствено на себе си, търсете подкрепата на околните и успехът ще дойде. Ако имате онлайн бизнес, очаквайте процъфтяването му. Периодът е прекрасен за рекламиране на стоки и услуги в интернет, влизане в различни съобщества и клубове, за срещи с хора от различни слоеве. Успешно е, също така, и участието в различни онлайн конкурси.
Водолей
Кариера, социално положение и отношения с авторитетни фигури ще бъдат от първостепенно значение през тази година (октомври 2017 – ноември 2018). Юпитер в дома на кариерата за Водолей създава отлични възможности за кариерно изкачване, особено, ако вие упорито сте се трудили, в продължение на дълги години и не сте получавали признанието, което заслужавате. Ако искате да смените местоработата си или да поискате повишение, то времето е подходящо. Финансовата ситуация също ще се подобрява. Този планетен транзит обещава успех на предприемачите. Ако имате планове за разширяване на бизнеса, резултатите ще се окажат блестящи, още от самото начало на тяхното реализиране.
Риби
Вас ви очаква година, която ще бъде наситена с нови впечатления, с голям потенциал, защото Юпитер се намира в девети дом за Риби. Прекрасно време за учене, изследвания, пътувания. Някои от вас ще решат да продължат образованието си, други ще тръгнат на дълго пътешествие, а много ще се замислят за преместване в друг град или друга държава. Деловите отношения, особено в международните среди, ще се получат успешно и ще донесат приходи. Периодът е добър за хората на науката, ще се появят много възможности за публикуване на статии в престижно, академично издание. Освен това, с подкрепата на Юпитер, вие ще можете да решите юридически спор в своя полза.