Пълнолуние 14 ноември 2016Пълнолунието на 14 ноември 2016 година е в знака Телец. Можем да кажем, че това ще бъде супер пълнолуние, защото Луната ще бъде по-близо от обикновенно до Земята. Благодарение на по-малкото разстояние между нашата планета и спътника й, лунният диск ще изглежда необичайно голям за наблюдателите от земята.
Телец е силно фиксиран земен знак и съчетава невероятна мощ с практичност, мекота и спокойствие. Управител е Венера, която е планета на любовта и хармонията и прави Телец чувствен и нежен. В същото време осезаема е женската сила, енергията на Земята, чувства и красота.

Пълна Луна в Телец
На 14 ноември 2016 година Слънцето е разположено в знака Скорпион и от там е в опозиция на Луната. Пълнолунието винаги търси баланс на противоположностите. Пълната Луна в Телец се стреми да намери баланс между това, което ви принадлежи и това, което принадлежи на другите. Както е известно, Телецът се стреми да запази и преумножи ценностите, а Скорпионът е свързан с разрушения и трансформации. Някъде между тези крайности се намира идеалният баланс. Лунната енергия изисква особено внимание по въпросите за парите и собствеността. Защитете своите ресурси и не забравяйте, че съществуват нови възможности.
Както Телецът, така и Скорпионът, в астрологията, имат отношение към финансите и двата се явяват финансови знаци. В продължение на две седмици, след пълнолунието, вие може да се безспокоите относно финансови дела свързани с дългове, кредити, банки, покупки и продажби. Опозицията Слънце – Луна е аспектирана хармонично от Плутон, което подчертава важната роля на интуицията при решаването на финансовите ситуации. Заобикалящият ви материален свят ще ви подскаже как правилно да се изразите, за да бъдете по-силни. Следвайте мечтите си, те показват съкровенните желания на сърцето.
Пълнолунието в Телец не се ограничава само с темата за парите, то може да засяга любовта и отношенията. Но и този случай обстоятелствата ще се разглеждат през призмата на финансовите и материалните въпроси. Слънцето и Луната се намират в противоположни знаци на Зодиака, те са възможно най-далече разположени. Това показва едновременно и противопоставяне, и обединяване на противоположностите. Пълнолунието обединява противоположни сили и в този смисъл предлага да се договорите, разглеждайки различни варианти на партньорство, като по този начин засилите качествата на всяка от страните.
Този период е известен с особенната си магическа сила, лунната енергия увеличава многократно възможностите за предсказване и медитация.