Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Ретрограден сатурн през 2020г.Гледай в youtubeСатурн, всяка година, се движи ретроградно за период от 140 дни.
През 2020 година това ще се случи на 11 май, на 2 гр. във Водолей и ще продължи до 29 септември, на 25 гр. в Козирог.
Може да забележите, че нарастват задълженията ви, да усетите натоварване, което ви затруднява и не ви дава възможност да се разгърнете.
Сатурн определя границите, но когато е ретрограден губи тази способност. Не бързайте да се съгласявате с примамливи оферти, защото е възможно да загубите властта над собствения си живот.
И още една тема на Сатурн - отношението към работата. Сатурн възнаграждава тези, които работят добросъвестно и продуктивно по отношение на финансовото и кариерното си развитие. Но не бързайте, бъдете търпеливи, дори и да ви се налага да се връщате към едни и същи дела/ситуации, отново и отново! Сатурн символизира силата на волята. Периодът е подходящ за работа над дългосрочни планове и изработване на стратегии за преодолявате на препятствията. Време е да оцените победите и неуспехите, да се поучите от грешките.

Когато планетата възстанови директното си движение, ще усетите, че сте станали по-мъдри и по-опитни.
През периода на ретроградно движение на Сатурн затруднения могат да изпитат хората, чиято професия е свързана с правото, политиката, преподаването и теологията. В това време не започвайте нови проекти, не се включвайте в спорове и дискусии. Най-добре е да стоите в страни от ежедневната суматоха.
Периодът е благоприятен за благотворителна дейност, за оказване на помощ на близки и непознати.
От 11 май до 1 юли 2020 година, първата третина от периода, Сатурн ще се движи ретроградно във Водолей. Ще ни се наложи да развиваме повече толерантност към останалите, да се учим да прощаваме. Емоциите ще бъдат занижени, ще се усетите резервирани и дистанцирани. Водолей е фиксиран знак и наличието на Сатурн тук може да доведе до липса на желание за промяна на вече установите възгледите. Възможно е трудно преодоляване противоречието между консерватизма на Сатурн и ексцентричността на Водолей.
Това е картата.
От ретроградното движение на Сатурн ще бъдат повлияни всички, които имат Слънце, Асцендент или Луна в Козирог. А също и всички, които в наталния си хороскоп имат планети в първите 2-3 градуса на фиксираните знаци – Телец, Скорпион и Лъв.
Квадратурата, образувана между ретрограден Сатурн и планетите в Телец и Скорпион, ще доведе до повишаване на напрежението, до разход на енергия и вътрешни конфликти в сферата на действие на съответната планета, например: Венера – в любовните взаимоотношения, в брака, в бизнеса, ако е свързан с теми и продукти за красота и стил, а също и финансови проблеми; ще бъдат засегнати и дейностите, които съответстват на дома, управляван от Венера, в наталната карта. Например: ако сте Овен – Венера управлява втори и седми дом, съответно на материалните ресурси и на взаимоотношенията. Бъдете по-внимателни в тези сфери, не правете промени докато не отмине този аспект.
А опозицията на ретрограден Сатурн с планета в Лъв ще се изживее по-скоро като външен конфликт предизвикан от външни обстоятелства. Проблеми, които ще ви се наложи да преживеете. Ако в наталната си карта имате, например - Марс в първите градуси на Лъв, със сигурност периодът ще бъде ознаменуват от конфликти. И, ако вие сте Овен, например, тези конфликти могат да бъдат свързани с децата, с любовните ви авантюри или с творческите ви проекти.
След 1 юли, Сатурн влиза в знака Козирог, където ще се движи ретроградно до 29 септември. За този период ще измине почти 5 градуса. Влиянието му ще бъде силно, защото Сатурн управлява Козирог.
Той ще изостри нашето внимание върху незавършените проекти. Трябва да проявяваме голяма дисциплина и справедливост. В този период е добре да направим преоценка на своите действия. Животът ще изиска от нас сериозен подход към всичко. Ретрограден Сатурн предизвиква ситуации в които няма да имаме избор. Сатурн ще ни помогне да натрупаме всичко нужно и важно, за да можем да станем силни личности.
Периодът е благоприятен за завършване на вече започнати проекти. Ще забележите придвижване в положителна посока.
По време на ретрограден Сатурн е възможна поява на възпалителни заболявания, проблеми със зъбите, костни, ставни и всичко свързано със скелета и кожата. Ако сте склонни към такива проблеми, вземете профилактични мерки, за да не хронифицират. А, ако стигнете до лечение, особено хирургично, отделете голямо внимание на възстановяването, защото възстановителните сили на организма са отслабнали.
Не започвайте ремонт или строителство в този период!
От началото на юли до средата на декември 2020 година, при транзита си в Козирог, Сатурн прави широк съвпад с Плутон и Юпитер. Това са най-големите планети в Слънчевата система.
Юпитер се стреми към разширяване на съзнанието, формиране на собствена философия или следване на съществуваща такава, постигане на нови хоризонти. Юпитер е оптимист, раздава късмет.
Плутон определя психологическата мотивация. Чувствата са наситени. Въвлича емоционално.
Сатурн се намира в собствения си знак и влиянието му е най-силно. Придава амбиция, дисциплина и сериозно отношение. Поставя акцент върху материалното. Стреми се към задържане и ограничаване, води към депресия.
Важно при тълкуването е в кой дом на вашия хороскоп се случва този съвпад. Особено влияние ще окаже в ъгловите домове, а също и когато някоя от тези планети е персонална за вас.
Този период ще бъде усилен за голяма част от вас. Ще разгледам влиянието на ретрограден Сатурн върху всеки отделен, зодиакален знак.
ОвенОвен
За представителите на знака Овен, влиянието на ретрограден Сатурн ще се съсредоточи върху отношенията с приятелите и социалните мрежи. Ще ви се наложи да отстоявате себе си. Вероятно е това разположение да ви донесе по-благоприятни взаимоотношения, както за вас, така и за останалите. Това ще се случи, ако определите „нови граници“ за тези, които са склонни да преминат „линията“ и дадете повече свобода на хората, които го заслужават.

 

ТелецТелец
Ретрограден Сатурн ще повлияе социалния ви статус. През този период не сменяйте кариерния си път. Не правете промени свързани със семейството и дома. Не започвайте строителство или ремонт.
Не се привързвайте прекалено към материалните ценности.
Възможно е връщане към стара дейност, която ви е носила успех, защото сегашната не дава същите резултати. В този случай, това може да се почувства прогресивно.

 

ОвенБлизнаци
Влиянието на ретрограден Сатурн ще се отрази върху вашите религиозни и философски вярвания. Вие, които сте родени под знака Близнаци, може да усетите необходимост от преоценка на системата си от убеждения, от начина по който я използвате в живота си и как я изразявате пред света. Възможно е пътуванията, които предприемете през това време, да се откажат ключ към този процес.
Ретрограден Сатурн ще помогне на Близнаците да осмислят аспектите на живота, които са по-надълбоко. Вие сте склонни да говорите за всичко, което се случва и често се задържате повече на „повърхността“. Сега Вселената има различни планове за вас.

 

РакРак
Ретроградното движение на Сатурн ще се осъществи във вашия дом на трансформацията. Възможно е да се върнете към стари, болезнени, кризисни ситуации. Следете за знаци от миналото.
Бъдете внимателни при работата с чужди пари. Изчакайте с плановете, свързани с финанси, не си поставяйте цели. Периодът е подходящ да „изчистите“ финансовите си задължения, да върнете всичките си дългове.

 

ЛъвЛъв
Лъвове, 2020 година няма да е от „най-лесните“ за вас. Транзитът на ретрограден Сатурн ще засегне сферата на партньорствата. Това означава, че може да изпитате затруднения в брачните, любовните и партньорските взаимоотношения.
Това, което би било добре да направите, е да преразгледате сега съществуващите брачни, партньорски и любовни отношения, да направите необходимите промени, за да насърчите щастието и страстите. Не се страхувайте да изразявате себе си!

 

ДеваДева
Представителите на знака Дева трябва да се въоръжат с търпение за времето на ретрограден Сатурн. Ще усетите доста предизвикателства в службата, в отношенията с началниците или колегите. Бъдете внимателни в начина си на изразяване.
Обърнете особено внимание на здравето си. Наблюдавайте се, вслушайте се в инстинктите си преди да решите какво да направите.

 

ВезниВезни
Везни, за вас ще бъде добре, през периода на ретрограден Сатурн, да бъдете спокойни и ведри. Не се стремете да контролирате всичко. Не се стремете да бъдете по-организирани от останалите. Отделете време за своето хоби и страстите си, защото така ще живеете пълноценно живота си и е възможно да го промените, а също да си намерите спонсори и съветници.

 

 

СкорпионСкорпион
Ретрограден Сатурн ще „тества“ отношенията ви със семейството. Ефектът ще зависи от начина и мястото ви на живот. Ако изпитвате затруднения, ще станете по-независими. Задачата ви може да бъде да преживеете откъсване, за малко, от семейството и от постоянната им подкрепа. А, ако отдавна живеете далече от семейството и избягвате семейните проблеми, може би е време да се сблъскате с това. Бъдете по-умерени и мъдри, за да преминете през този период и да получите страхотни резултати от него.

 

СтрелецСтрелец
Ретрограден Сатурн ще ви накара да преразгледате близкото си обкръжение. Дългосрочните ви планове, за обкръжението, могат да се променят. Ще бъде от полза да инвестирате в някои от хората с които общувате по-често. Възможно е да подновите някакъв обучителен курс или недовършена квалификация.
Периодът е подходящ да подредите документите и информацията си.
Възможно е мислите ви да са по-хаотични и необичайни. Отделете време за тях, структурирайте ги, стойте здраво на земята.

 

КозирогКозирог
По време на транзита на ретрограден Сатурн трябва да следите начина, по който харчите парите си, а също и за това, как оценявате себе си. Трябва да намерите баланс във финансовия си живот и в начина, по който виждате себе си. Възможно е да ви се наложи да живеете по-скромно.
Ретрограден Сатурн ще провокира материалистичното в Козирозите. Ще бъдете строги и решителни, ще поддържате ценностите силни и живи, но трябва да бъдете по-гъвкави, за да можете да се развивате.

 

 

 

ВодолейВодолей
Водолеи, вие имате богато въображение и нестандартно мислене, до степен, понякога, да ви смятат за луди. Ретрограден Сатурн действа в посока да промени всичко установено и остаряло. А онова, което включва промяна, е трудно за вас, още повече, когато засяга пряко вашата личност и начина, по който оценявате себе си. Може да се усетите част от промяната. Не се възгордявайте! Работете повече, бъдете по-земни и смирени, но показвайте идеите си на света!

 

 

РибиРиби
Ретрограден Сатурн ще транзитира през вашата душа. Трябва да се вгледате в себе си, да се оставите на Вселената да ви промени. Това може да не е много лесно. Приемайте само положителните вибрации.
Този транзит ще повлияе цялото човечество и вие също ще бъдете част от промяната. Уверете се, че ще го преживеете смирено, с добри чувства.