Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Ретрограден Юпитер 2020Гледай в youtubeЮпитер в астрологията отговаря за развитието, разширението, великодушието, оптимизма, пътешествията, науката, философията, религията. Управлява знака Стрелец и девети дом на хороскопа, и е съуправител на знака Риби и дванадесети дом.
Юпитер е най-голямата планета в слънчевата система и традиционно е известен като „Големият благодетел“. Древните са го почитали, защото е носел късмет, освен това е бил свързван с духовенството и религиозните ритуали.
В астрологията Юпитер разширява и увеличава, прави нещата по-продуктивни и доходни, придава чувство на увереност в собствените сили, въодушевява с дух на надежда и оптимизъм.
Юпитер става ретрограден всяка година за период от около четири месеца. През тази година това ще се случи на 14 май, на 27 гр. в Козирог и ще продължи до 13 септември на 18 гр. в Козирог.

Ретрограден Юпитер в Козирог акцентира върху темата за финансите, защото тази планета се свързва с големите пари и властта, които те дават. Времето е подходящо да анализирате и преоцените своите финансови и кариерни планове. Освен това, Козирог е свързан с кариерата и бизнеса, затова ще усетите, че нараства вашата амбициозност и стремеж да се изкачвате нагоре по кариерната стълбица.
Когато Юпитер е ретрограден е добре да обърнете внимание на личностното си развитие. Възможно е да откриете фалш в себе си или в другите. Опитайте да определите как именно изневерявате на истинската си същност, възможно е да играете несвойствени, за вас, роли.
Като положително въздействие на ретрограден Юпитер могат да се определят възможностите, които се явяват резултат на усилията, положени в миналото или идващи от хора, с които преди сте имали връзка. В негативен план не е изключено връщане на проблеми в отношенията, които не са били решени на време.
Юпитер е духовна планета и ретроградният период не е подходящ за начало на дейност, която има ярко изразени материални цели.
В същото време, периодът на ретрограден Юпитер е много подходящ за начало на хуманитарни и културни проекти, особено свързаните със събиране на средства. Като правило, периодът не оказва особено влияние върху състоянието на делата, на вече съществуващ бизнес.
Ретрограден Юпитер е подходящ за възстановяване правата върху недвижима собственост.
Когато Юпитер е ретрограден, периодът благоприятства възстановяването на някакъв проект, свързан със сферата на влияние на Юпитер. Има смисъл да се върнете към него и да възродите това, което е било загубено в миналото.
На ретрограден Юпитер в Козирог може да продължите прекъснатото си образование или да получите пари, за отдавна свършена работа. Може да съберете плодовете от предишни усилия. Успехът и уважението ще дойдат при тези, които работят упорито и наистина го заслужават.
За да се възползвате от влиянието на този транзит, трябва да развивате в себе си навиците на Козирог – настойчивост, надеждност, уравновесеност, логика и здрав разум.
Ако Слънцето, Луната или Асцендентът, във вашата натална карта, се намират в Козирог, вие може да разчитате на промени през този период. Способностите и навиците на Козирог, с които сте надарени, ще излязат на преден план.
Юпитер, по принцип, е ретрограден около половината от времето, затова неговата ретроградност няма да влияе особено върху темите, независимо дали са лични или делови. Трябва да се направи анализ на личния хороскоп и разположението на Юпитер в него, да се разгледат аспектите на ретрограден Юпитер към наталните планети, транзитите и прогресиите и тогава да се направят детайлни изводи.
И, разбира се, да работите за това, което желаете, само тогава ще бъдете успешни!
Въздействието на ретрограден Юпитер върху знаците на Зодиака
Овен
Ретрограден Юпитер се движи във вашия десети дом и ви предупреждава да бъдете внимателни с всичко, което засяга кариерата и социалното ви положение. Възможна е промяна в професионалната сфера, възможно е понижение. Внимавайте в отношенията с началника и с високопоставените персони. В този период не правете дългосрочни планове, довършете всички стари дела.
Телец
Възможно е да ви връхлетят негативни мисли и лошо настроение. Не се доверявайте на интуицията си, защото може да ви подведе в периода на ретрограден Юпитер. Този период не е подходящ за пътешествия и установяване/развиване на нова философия. Не започвайте делови и партньорски връзки с чужденци, защото могат да се окажат неизгодни за вас.
Близнаци
Ретрограден Юпитер ще се движи през вашия осми дом. Възможни са финансови и/или кариерни проблеми при половинката ви. Бъдете много внимателни в бизнес делата си и най-вече в инвестициите. Внимавайте, ако имате съдружници. През този период не сключвайте големи сделки, оставете ги за по-късен етап. Периодът е подходящ да върнете всички заеми и креди, а също да си платите данъците. Не започвайте нова връзка, особено, ако е само интимна.
Рак
Юпитер се движи ретроградно във вашия партньорски дом. Трябва да бъдете по-внимателни в отношението си към брачната половинка, възможни са разправии. Възможно е за времето на ретрограден Юпитер да изгубите подкрепата на публиката/на другите. За определено време може да не виждате перспективи, запазете спокойствие! Не започвайте съдебни дела в този период!
Лъв
Ключовите думи за ретроградно движение в шести дом са: проблеми в работата, служенето, отговорностите. В този период може да ви се иска да смените работата си. Бъдете внимателни, защото е възможно да се заблудите, да не получите това, което искате. Възможно е да не получите повишението на което сте се надявали и след приключването на ретроградния период, да съжалявате за промяната.
Ако имате някакви здравословни проблеми, могат да бъдат решени през този период. Старайте се да живеете здравословно и не прекалявайте с храната!
Дева
Деви, ретрограден Юпитер се намира във вашия пети дом на хороскопа. Това е подходящо време да направите равносметка на любовните си отношения. Може да се връщат спомени за вече изживяни, романтични моменти.
Може да ви затруднява общуването с децата, а тези, които работят с деца и младежи може да срещат проблеми в работата си.
Ретрограден Юпитер може да донесе успех на тези, които се занимават с творчество, но при условие, че се заемат с проекти, които в миналото са изоставили, по една или друга причина. Сега е подходящото време за тяхното подновяване. Това може да бъде недописан разказ или недорисувана картина…
Везни
При вас ретрограден Юпитер ще засегне темата за дома, за отношенията с близките ви. Възможни са недоразумения, а също и различия в гледните ви точки.
Вероятно е да ви дойдат на гости роднини, които отдавна не сте виждали и да останат за по-дълго, като по този начин жилището ви да се „стесни“. Възможно е, заради това, да се увеличат разходите ви.
Скорпион
Ретрограден Юпитер ще транзитира във вашия трети дом, като ще направи актуални темите за общуването, писането, квалификацията. Може да приключите някакъв обучителен курс и да си вземете отдавна отлагания сертификат или диплома.
Възможно е да се поддадете на предразсъдъци и да усетите ограничения. Избягвайте пътуванията през този период, защото те няма да ви донесат онези разбирания за живота, които очаквате. Вероятно новите контакти и познанства ще ви разочароват.
Стрелец
Транзитът на ретрограден Юпитер във вашия втори дом е възможно да ви донесе финансови затруднения. Възможно е някои плащания да се забавят или да не получите пълния размер на заплатата си. От друга страна, може да получите бонус, който изобщо сте забравили вече.
През този период не инвестирайте, независимо какво ви подсказва интуицията. Сега тя не ви е добър съветник.
Бъдете пестеливи!
Козирог
Много е възможно през този период да усещате определена неувереност в самите себе си и да отстъпите лидерската си позиция. Може да ви се иска да останете в страни от събитията. Възможно е да се съмнявате в убежденията си, в гледната си точка. Не бързайте да променяте философията си, изчакайте да премине периодът на ретрограден Юпитер.
Водолей
Ретрограден Юпитер в дванадесети дом е благоприятен, ако предишните ви действия и мотиви са били конструктивни и благородни. Полезни са медитацията и самоанализите и вероятно ще прекарвате доста време в уединения. Вероятно ще сте привлечени от красотата в природата, от изкуството и философията.
Бъдете много внимателни в новите си запознанства, особено с хора, които считате за свои духовни учители.
Риби
Ретрограден Юпитер в 11-ти дом може да ви накара да направите преоценка на приятелите си. Може доста да съкратите този „списък“. А новите ви приятели може да не са такива, за каквито ги мислите. Вероятно е да се разделите, когато приключи периодът на ретрограден Юпитер.
Не се захващайте с организирането на публични мероприятия, защото ще срещнете много трудности. Не започвайте нови проекти!