Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Ретроградна Венера 2017От 5 март 2017 до 16 април 2017 година – период на ретроградна Венера.
Ретроградност на планетата означава, че от Земята, наблюдателят вижда, че тя се движи в обратно направление. През 2017 година Венера се движи назад в Овен и Риби. Първата стационарна точка е на 13 градуса в Овен, е втората точка на 26 градуса в Риби. От 5 март по 3 април Венера е ретроградна в Овен, а от 3 до 16 април в знака Риби.

Влиянието на ретроградна Венера
Най-значимо е влиянието за тези, при които планетата е силно изразена в наталната карта, включително и за хората родени под знаците Телец и Везни, защото те са под управлението на Венера. Ретроградна Венера носи изява на реалните ценности и достойнства на хората и вещите в живота ви. Именно с тези теми са свързани знаците Телец (ценности, пари) и Везни (отношения). Периодът е важен и за тези, на които планетата прави аспекти с други планети и важни точки в знаците Овен и Риби.
Както е известно, Венера е планетата на любовта, затова нейното влияние се отразява на любовта и отношенията. Ретроградна Венера акцентира темите за верността и предаността в любовта, материалните и финансови интереси между съпрузите, въпросите около възпитанието на децата. В този период могат да възникнат проблеми водещи началото си в миналото. Това не е време за активни действия, важна е оценката, а не прякото действие. Ако в любовта се появят търкания или разногласия, това е напомняне, че не всичко е благополучно. Ако отношенията, като цяло, са позитивни, то съществуващите трудности няма да повлияят върху качеството на връзката, макар че е нужно да оцените сериозността на проблемите и да претеглите плюсовете и минусите на взаимоотношенията.
Най-напрегнатото време може да се окаже първата половина на април 2017, когато Венера прави квадратура със Сатурн в Стрелец, (точната дата на аспекта е 8 април). Не са изключени събития от неприятен характер, разочарования, препятствия в любовта и парични затруднения.
Много хора ще се усетят необичани, недооценени, ще се появи усещане, че са длъжни да получат повече от отношенията. Възможно е любимия човек да наруши своите обещания. Само, когато Венера възстанови директното си движение, вие ще успеете да започнете да действате, ако счетете, че е нужно. Например, ако вие стигнете до извода, че трябва да прекъснете отношенията, то е по-добре да го направите, когато цикълът на ретроградност на Венера приключи. Важно е да запомните, че ако в отношенията, още от самото начало възникнат проблеми, то те ще останат завинаги в тях и с течение на времето ще се задълбочават. Преоценете ги по време на ретроградна Венера и определете, дали може да ги приемете и да търпите или не.
Любовта и отношения, които са започнали при ретроградна Венера, през пролетта на 2017 година, могат да бъдат противоречиви. Обратното движение на планетата на любовта променя обичайната гледна точка, като често вие не сте в състояние да видите очевидното, това, което с лекота бихте забелязали в друго време. Това не означава, че ретроградна Венера носи лъжи, но изкривен поглед върху отношенията присъства, по един или друг начин, напълно са вероятни грешни предположения. Тези предположения могат да предизвикат грешни оценки и разочарования в бъдеще, когато ще откриете, че човекът на вашите мечти не е такъв, за какъвто сте го мислили.
Периодът не е подходящ:
• Периодът на ретроградна Венера от 5 март до 16 април 2017 година не е подходящ за сключване на брак. Ако вие избирате деня за сватбата, почакайте докато планетата започне директно движение, за да могат перспективите в брачния съюз да бъдат по-близки до мечтаните.
• В астрологията Венера е естественният управител на втори дом (домът на парите и ценностите), затова тя притежава определена власт във финансовите дела. Това не е най-подходящото време за инвестиране и начало на бизнес, с непосредствено отношение към финансовата дейност. В бъдеще може да се окаже, че стойността на продукта или услугата са били завишени или тяхната ценност не съответства на очакваната. Когато планетата стане директна, могат да възникнат загуби, заради финансови действия, предприети в период на обратно движение на Венера.
• Времето на ретроградна Венера не благоприятства придобиването на луксозни предмети. Възможна е неточна оценка на предмета. Например, може да се окаже, че предметът, който е изглеждал много привлекателно в магазина е изгубил своето очарование.
Периодът е подходящ:
• Стари приятели или изгубена любов могат да се върнат на ретроградна Венера. Периодът между 5 март и 16 април 2017 година е благоприятен за възстановяване на отношения, които са съществували в миналото и са били прекъснати. Но само в случай, ако имате сериозни намерения. Ако сегашните отношения са трудни, то ще се появи възможност за помирение.
• Ретроградна Венера в Овен и Риби дава финансови предимства на тези, които знаят как ги използват. Ретроградният период е подходящ за продажба на ненужни вещи и залежали стоки, а също и на недвижим имот, който отдавна продавате. В това време много хора правят абсолютно нецелесъобразни покупки, затова е добре да продавате това, което в друго време не успявате да продадете. Напълно е възможно някой да види вътрешната красота на залежалата вещ или да усети, че не може да живее без нея. Те ще съжаляват после, но това не е ваш проблем.
• Времето е отлично за придобиване на антикварни и бутикови предмети. В периодът на обратно движеща се Венера много хора ще успеят да направят изгодни покупки на такива вещи. Може би защото вие ще знаете реалната цена на стоката, а продавачът не.
• Покупка на недвижими имоти не винаги е проблемна при ретроградна Венера. Вие можете да направите добра сделка, ако подходът ви бъде балансиран. Съществен фактор е да проверявате за недостатъци скрити под закачлива външност.
• Ретроградна Венера е благоприятно време за повторни преговори, засягащи финансите, например, договор за банков кредит. Добре е да се занимавате с юридически въпроси, имащи по-старо начало.