Юпитер във ВезниПланетата Юпитер преминава във Везни на 9 септември 2016 година и остава тук до10 октомври 2017. Този знак, в астрологията, се асоциира с хармония, справедливост, баланс, красота и стремеж към съгласие. Юпитер символизира оптимизъм, успех, щедрост, правосъдие. Юпитер във Везни показва как да се измъкнете от пределите на ограничаващите убеждения, задържащи ви в състояние на конфликт. Везни е знак принадлежащ на въздушната стихия и за него е характерен стремеж към безпристрастност, така че транзитът на Юпитер във Везни ще помогне да видите проблемите от друг ъгъл.
Доколкото свързваме знака Везни с отношенията, присъствието на „големия благодетел“ Юпитер обръща особено внимание на любовта и романтиката, брака и семейството. Когато Юпитер прави транзит във Везни е добро време за сватби. Особено впечатляващи могат да станат тържествените бракосъчетания. Възможно е някои да вземат решение да възстановят предишни отношения, а други да решат да прекратят изживяла се връзка, за да открият за себе си нови перспективи.

В същото време, това разположение на планетата има и отрицателни страни. Например: нараства стремежът да повишите социалния си статус посредством брака, забравяйки, че хармоничните отношения се изграждат върху основата на истинската любов. Може да направите грандиозни усилия, за да демонстрирате на целия свят „успешния си брак“, а в действителност това да не е така.
Що се отнася до кариера и бизнес, то Юпитер във Везни 2016 – 2017 година стимулира развитието на уменията да бъдете в хармония с околните, благодарение на добрите взаимоотношения и личния си чар. Има голяма вероятност да преуспеете работейки в екип с някой. Благоприятен е периодът за начало на нови проекти, които имат отношение към красотата и хармонията (изкуство, антиквариат, занимания с цветя, дизайн и др.), а също към правни консултации и пътувания.
Знакът Везни представлява социалната активност: настъпва прекрасен период за установяване на нови контакти и обществена дейност. Дори и ако вие предпочитате да водите по-уединен начин на живот, при вас ще се появи желание по-често да бъдете сред хора, да търсите личности, споделящи вашите интереси и убеждения. Обществото ще го привличат повече хуманитарните теми и тези, които се отнасят до околната среда. Ще видим връщането на елегантността в модата, защото Венера, управляваща Везни, е богинята на красотата. Интерес към изкуството и развитието на художествените таланти - още една тема на Юпитер във Везни през 2016 - 2017. Ако сте планирали да се научите да свирите на някакъв музикален инструмент, живопис, пеене или танци – този период е изключително благоприятен за това.
Най-добрият начин да работите с планетарните енергии е да си поставите цел и да мислите позитивно. Помнете, че Юпитер притежава свойството да разширява, затова е важно да мислите за това какво искате, а не върху това какво не искате. Или с други думи, мислете от положителна гледна точка, а не от отрицателна. Изпращайте на Вселената позитивни вибрации и пазете оптимистичното си отношение към света като цяло.
Юпитер, преминавайки през Везни, оказва различно влияние върху хората. По- долу ще имате възможността да прочетете прогнозата за това влияние върху всеки от дванадесетте зодиакални знака, за отбелязания период.


Транзит на Юпитер във Везни от 12.09.16 г. до 08.10.17г., влиянието му върху всеки зодиакален знак.

Овен
Юпитер се намира в дома на партньорствата за Овен и привлича вниманието към отношенията. Партньорствата, от всякакъв характер, ще бъдат благоприятни, от бизнес до брак. Възможна е промяна на мирогледа и жизнените ви принципи чрез отношенията със значими персони. Някои от вас ще бъдат щастливи да срещнат духовния си учител. Любовта ще витае във въздуха! Самотните Овни имат добри шансове да намерят своята втора половинка. А ако вие вече споделяте близки отношения, то още повече ще успеете да се сближите с партньора си с помощта на пътешествия, съвместно обучение или общ бизнес. Всеки има своите особености, научете се да обичате в близкия си човек всичко и любовта ви ще продължи вечно.

Телец
Обемът и темпото на работа ще се увеличават, но това няма да ви тежи. Вие ще успеете да се организирате и успешно да се справите с всички задачи. Юпитер е в дома на работата за Телец и им дава импулс за развитие на кариерата и бизнеса. В същото време – не трябва да се хващате за всичко веднага. Определете приоритетите си, за да ви остане лично време, за лични удоволствия. Здравето също ще стане един от приоритетите ви. Ще се почувствате по-удовлетворени, ако пътувате.

Близнаци
Преминавайки транзитно през пети дом за Близнаците, Юпитер ги обсипва с успех в много дела и особено в любовта. Възможно е в предишни години вие да сте били съсредоточени върху интересите на семейството, но сега е време да направите себе си щастливи. Това е творчески период, когато вие ще станете стопани на собствения си живот и ще вървите по пътя, който ви приближава към мечтите ви. Някои от вас ще срещнат нова любов, други просто ще се радват на живота, изразявайки се творчески. За някои от представителите на знака Близнаци, това разположение на Юпитер ще се изрази в раждането на дете.

Рак
Домът и семейството ще бъдат в центъра на вашето внимание. Юпитер преминава транзитно през дома на семейството за Рак. Вие ще осъзнаете важността от общуването и взаимодействието с близките и роднините си. Може би ще решите да забавите темпото, за да се насладите на простите радости, да живеете за себе си. Позицията на Юпитер е благоприятна за покупка и продажба на недвижим имот, за ремонт и обновление на дома. Това е време, в което вие ще почувствате повече увереност, благодарение на подкрепата на роднините си.

Лъв
Положението на Юпитер в трети дом приканва представителите на знака Лъв да се обучават, да разширяват своите знания в различни области. Всичко това ще бъде в полза на кариерата ви. Периодът е успешен за ученици и студенти. При вас ще се появи склонност да разнообразявате, да променяте. Възможно е да пътувате повече, да изследвате нови места, да се запознавате с интересни личности. Взаимоотношенията с братята, сестрите и съседите ще се окажат доста полезни.

Дева
Юпитер в дома на парите за Дева увеличава значимостта на материалното благосъстояние. Вие ще преразгледате своите финансови цели, ще набележите нови ориентири. Възможна е поява на нови финансови източници и ръст на доходите. Помнете, че влиянието на Юпитер е способно да ви направи разточителни. Харчете пари само за това, което има за вас истинска ценност. Хората от този зодиакален знак са практични, затова няма да им бъде трудно разумно да разпределят своите финансови средства.

Везни
С Юпитер във вашия знак успехът е на ваша страна! Тази оптимистична планета зарежда с енергия и дава увереност в собствените сили. Настъпва време когато ще бъдете способни да постигнете големи успехи, както в службата, така и в личните дела. Ще откриете нови, удивителни възможности, очакват ви приключения, които буквално ще изменят живота ви. Периодът е подходящ за пътешествия, запознанства с други култури, контакти с чужденци, развитие на международен бизнес.

Скорпион
Юпитер, в духовния дванадесети дом за Скорпион, дава способност за дълбоко вникване в случващите се събития и помага за разбирането на тайните на съществуването, които по-рано са им се изплъзвали от разбиране. Както се казва: „Учителят се появява, когато ученикът е готов!“, на вашият път ще се появят хора, които ще ви дадат важни уроци. Много ще започнат да се интересуват от езотерични науки, ще усетят желание за уединение, любов към усамотяване. Това ще бъде период на духовен ръст, когато основните събития ще се случват вътре във вас. Отговорите на важните въпроси ще дойдат на сън. Интуицията ви ще стане за вас велик учител.

Стрелец
Юпитер прави транзит в дома на приятелството и социалните връзки за Стрелец, така че идва време за разширяване на кръга ви на общуване. Сега не трябва да се усамотявате, вашите възможности ще се увеличават благодарение на сътрудничеството ви с другите в името на общата цел. Хората, които срещате, ще се окажат полезни в много отношения, а ролята им във вашия живот – предстои да разберете. Подкрепата на тази благотворна планета в нужното време ще ви постави на точното място. Очаквайте успех чрез надеждни приятели, помощници и единомишленици.

Козирог
Вашата кариера може да излети със скоростта на ракета към звездите. Щедрият Юпитер е в дома на кариерата за Козирог и предоставя отлични възможности да повишите статуса си, да се издигнете в службата и да получите подкрепа от висшестоящите. Ясно определете своите цели и вярвайте в себе си. Това е страхотен период за онези, които имат собствен бизнес, могат да разчитат на разширяване сферите на влияние. Времето е подходящо за работа свързана с преподаване, изследване, пътешествия. Успехът ще дойде благодарение на чуждестранни организации или просто от други региони. В семейството и сред роднините ролята ви ще стане важна, ще бъдете в състояние да „поемете кормилото“ на семейните дела.

Водолей
Юпитер, планетата на успеха, прави транзит в девети дом за Водолея, това е домът на свободата, приключенията и пътешествията. Това е време да установите собствени правила и да живеете своя живот. Нараства интереса ви към философия, религия и духовност. Възможно е да се отправите на пътешествие или да се появят полезни връзки с чужденци. Влиянието на Юпитер разширява кръгозора и благоприятства продължаването на образованието. Някои от вас ще се преместят да живеят в друг град или дори в друга държава. Ако водите дела от юридически характер може да разчитате, че те бъдат разрешени във ваша полза.

Риби
Положението на Юпитер в осми дом, на съвместните финанси за Рибите, може да говори за получаване на средства или за неочакван успех с парите. Вероятна е подкрепа от значима персона, която ще ви донесе финансов доход. Ще срещнете хора с опит в деловите и финансови въпроси, които ще способстват подобряването на вашето финансово положение с помощта на хитро финансово ноу-хау (нововъведение). Вие ще се почувствате по-богати, но не само в материален смисъл. Ще получите по-дълбоко разбиране на самия живот. Планетарният транзит подчертава темата за страстта, интимната страна на любовта става важна съставна на живота ви.